(Foto: PR)

Leidse start crowdfunding voor weeshuis in Tanzania

Milou Meijs uit Leiden organiseert een inzamelingsactie voor The Huruma Orphanage Center, een weeshuis in Tanzania. Ondanks de steun van lokale instanties heeft het weeshuis weinig budget om spullen te kopen voor de kinderen. Daarom is Meijs een inzamelingsactie gestart op het GoFundMe-platform om het weeshuis te ondersteunen.

Meijs loopt een medische stage in een ziekenhuis in Arusha, Tanzania. Samen met andere Nederlandse en Belgische vrijwilligers woont ze in een huis onder begeleiding van een aantal lokale inwoners. Tijdens het bezoek aan het weeshuis viel het de vrijwilligers op dat de omheining van het gebouw onveilig is. Ook is er geen speelgoed voor de kinderen en ontbrak het hen aan voldoende eerste levensbehoeften. De vrijwilligers willen met de donaties een begin maken met het bouwen van een veilig hek rondom het weeshuis en speelgoed kopen.

In The Huruma Orphanage Center wonen vijfendertig kinderen tussen de twee en achttien jaar, die om verschillende redenen geen ouders meer hebben die voor hen kunnen zorgen. Naast weeskinderen wonen er ook kinderen met albinisme. Die worden in Tanzania nogal eens verstoken en lopen ook gevaar om vermoord te worden.

Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×