(Video: Team West)

Vrouw in trein aangerand door man die nog drie vrouwen lastigviel

Een nog onbekende man heeft vier vrouwen lastiggevallen op Leiden Centraal en in de trein van Leiden naar Alphen aan den Rijn. Een jonge vrouw werd door hem in haar billen geknepen, kort nadat hij ook de billen van haar vriendin had betast. Uit camerabeelden, uitgezonden in het regionale opsporingsprogramma Team West, blijkt dat hij nog een vrouw kort aanraakte en ook de conductrice van de trein is door de man lastiggevallen. “Ik was echt overstuur”, vertelt de vrouw die in haar billen is geknepen.

Twee vriendinnen kwamen zaterdagavond 21 januari rond 23.40 uur aan op Leiden Centraal. Ze hadden een gezellige avond met vrienden gehad en wilden de trein naar huis nemen. Op het moment dat ze door de toegangspoortjes gingen, liep een man zonder in te checken met hen mee het station in.

De vrouwen bleven nog even onderaan de roltrap naar het perron staan, toen de man hen passeerde en in het voorbijgaan de billen van één van hen aanraakte. De vriendinnen spraken hem aan op zijn gedrag, waarop de man de roltrap naar boven nam.

De vrouwen moesten ieder met een andere trein mee. De vrouw die werd aangeraakt liep verder het station in, de andere neemt dezelfde roltrap als de man. Ze kwam hem boven weer tegen en hij volgde haar naar de trein. Ze voelde zich hierdoor totaal niet op haar gemak en belde haar vriend.

Toen ze in de trein richting Alphen aan den Rijn stapte, deed de man dat ook. Hij kwam dichtbij haar staan en sloot haar in. Ze vroeg hem of hij haar met rust wilde laten en probeerde weg te lopen. Op dat moment kneep hij in haar billen.

Paniek
De vrouw schrok en liep verder de trein in, maar de man bleef haar volgen. Pas toen ze opnieuw wegliep en ergens anders ging zitten, liet hij haar met rust. “Ik was echt geschrokken en overstuur toen ik thuis kwam”, vertelt ze in de tv-uitzending. “Ik was echt in paniek en vond het vervelendste dat hij mij best lang bleef lastigvallen. Ik heb meerdere keren aangegeven dat hij me met rust moest laten. Dat kwam niet over.”

“Voor degene die iemand dit aandoet, is het een heel kort moment”, zegt ze over de aanranding. “Maar als het je overkomt, zit het de volgende keer dat je met de trein gaat weer in je hoofd. Ik vind het niet normaal dat mensen denken dat je zo met elkaar om kunt gaan. Het is belangrijk dat hem dat duidelijk gemaakt wordt.”

De verdachte is duidelijk te zien op camerabeelden, zowel op het station als in de trein. Hij draagt een opvallende jas van het merk Black Squad. Wie hem herkent, wordt gevraagd zich te melden. Dat kan via de opsporingstiplijn op 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Ook is het mogelijk om een digitaal tipformulier in te vullen op de website van de politie of van Meld Misdaad Anoniem.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×