(Robbie Shade, via Wikimedia Commons)

'Vrienden van Hugo' zamelen bierkratjes in voor kankeronderzoek

Nadat een groep, deels Leidse, studenten hun dierbare vriend Hugo afgelopen zomer verloren aan kanker wilden ze iets doen. Zo organiseerden ze op 1 april van dit jaar een veiling bij de oude hockeyclub van Hugo in Wijk bij Duurstede. Hier werkten ook bekende Nederlanders aan mee. Kees Jansma was bijvoorbeeld veilingmeester. Bij dit evenement werd tot hun verrassing meer dan 23.000 euro opgehaald.

De groep van 21 studenten, waarvan 7 uit leiden, doet ook mee met de Alpe d’Huzes. Het jaarlijkse evenement waarbij vijfduizend wielrenners, hardlopers en wandelaars de Alpe d’Huez beklimmen om geld in te zamelen voor het KWF.

Deze week hebben ze bovendien uitgeroepen tot ‘Alpe d’Hugo week’. Leidse studenten worden opgeroepen om lege kratjes langs te brengen bij studentenvereniging Augustinus op het Rapenburg 24 als donatie. Dat kan deze week elke dag van 16.00 tot 18.00 uur. De opbrengst van een knipbeurt bij Kapsalon Smittenaar op de Hooigracht gaat deze week ook naar het goede doel. En een speciaal gebrouwen biertje kan voor het goede doel gedronken worden bij café In De Oude Marenpoort en café De Kroeg.

Inmiddels heeft de studentengroep al 75.000 euro ingezameld. Het streefbedrag is ondertussen verhoogd naar 100.000 euro. Meer informatie over deze actie is te vinden op de website van Alpe d’Huez.

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×