(Impressies: City Stone Group)

Pesthuis krijgt met hostel, hotel en shortstay appartementen ook woonfunctie

De voorlopige plannen voor het Pesthuiscomplex zijn door het Leidse college van burgemeester & wethouders vastgesteld. De komende zes weken liggen ze ter inzage en kunnen belanghebbenden de gemeente Leiden weten wat ze er van vinden.

Het Pesthuiscomplex zelf wordt door eigenaar City Stone Group gerenoveerd. Ook komt er op het terrein, aan de kant van het Leiden Bio Science Park, een hostel. Daarvoor wordt een nieuw gebouw neergezet dat qua architectuur aansluit bij de bestaande bebouwing.

Wethouder Fleur Spijker vertelt over de plannen die eigenaar en ontwikkelaar City Stone Group heeft met het Pesthuiscomplex aan de Plesmanlaan in Leiden.

In het complex komen naast een hostel ook maximaal vijftig short stay appartementen, een hotel, een foodhal, co-working ruimtes en een multifunctionele zaal voor kunst en cultuur. De woningen op het terrein blijven en houden hun woonfunctie.

Economie Leiden pesthuiscomplex


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×