(Foto en video: Maarten Mulder)

Nieuwe Leidse boulderhal breidt mogelijkheden uit voor groeiende community

Tegen muren via gekleurde blokken een weg omhoog vinden, in verschillende moeilijkheidsgraden: boulderen wordt steeds populairder. Landelijk, en ook in Leiden. Reden voor de eigenaren van boulderhal Kunststof een nieuwe vestiging te openen in de Zeeheldenbuurt, met de naam Krachtstof. Zaterdag is de officiële opening.

“Leiden heeft intussen een grote klimcommunity, en het is vaak te druk in de eerste hal aan de Rooseveltstraat. Er was daarom behoefte aan een nieuwe hal”, legt manager Rens Vogel uit. Niet alleen in Leiden wint het boulderen aan populariteit: ook buiten Leiden bezit de eigenaar van beide hallen meerdere bouldercentra.

Top-out
De meer dan 2000 mgrote zaal biedt niet slechts meer van hetzelfde ten opzichte van de bestaande hal; je kunt namelijk klimmen op twee verdiepingen. “De hoogte van de zaal biedt de mogelijkheid tot top-out, het over een muur heen klimmen, net zoals je buiten op een rotswand zou doen”, vertelt mede-manager Biene. “Dat is nieuw in Leiden.”

Boulderaars met een abonnement bij Kunststof kunnen ook in de nieuwe hal terecht. Zaterdag is de officiële opening, boulderen is dan gratis. Bovendien zijn er verschillende workshops en is er na afloop een afterparty in de Wibar.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×