Leidse nachtraad
De Leidse Nachtraad ging de straat op om jongeren te vragen naar hun ervaring met het Leidse nachtleven. (Foto: Leidse Nachtraad)

Leidse Nachtraad pleit voor een diverser nachtleven

De Leidse Nachtraad heeft de ambitie voor een uitgebreider en bruisender nachtleven in Leiden. Een tijdje geleden pleitte Studenten voor Leiden voor een diverser nachtleven en vroegen zij het college om een nachtvisie. Zij hebben de handen ineengeslagen met de Leidse Nachtraad. De organisatie houdt zich bezig met de kwaliteit en inhoud van de nachtcultuur in de stad.

“Eigenlijk wat we doen met de Leidse Nachtraad is dat we een verbindende factor zijn tussen het uitgaanspubliek, de gemeente en de organisatoren,” vertelt Martijn Braat, een van de bestuursleden van de Nachtraad. De organisatie hoopt op deze manier het nachtleven voor Leiden breder, diverser en inclusiever te maken. Braat: “Het is meer dan alleen zuipen in de kroeg. Voor de jeugd is het ook een plek om nieuwe dingen te leren en hun eerste fouten te maken.”

De Leidse Nachtraad streeft de komende tijd naar een nachtvisie die ze samen met de gemeente wil maken. Daarnaast zijn de leden bezig met een nachtloket, een platform waarop organisatoren alles kunnen vinden over subsidies, locaties en vergunningen. En ze werken aan een nachtagenda.

Martijn Braat in gesprek met Irma de Vries over de Leidse Nachtraad.

 

 

 

 

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×