Vrijmarkt Koningsdag 2022
Koningsdag 2022. (Archieffoto: Sleutelstad)

Veel activiteiten rond Koningsdag

De verjaardag van koning Willem-Alexander op 27 april wordt ook in Leiden uitbundig gevierd. Voor elke leeftijdsklasse is er voldoende georganiseerd om er een actieve en gezellige dag van te maken.

Zo begint rond 10.00 uur op de Hooglandse Kerkgracht en de Breestraat terecht voor de traditionele vrijmarkt. Bij ’t Gerecht en op de Beestenmarkt zijn er voor kinderen ook veel activiteiten georganiseerd. De kermis vol met attracties is vanaf tien uur geopend op de Beestenmarkt. Ook in de Lage Mors is een vrijmarkt. Burgemeester Lenferink opent de vrijmarkt in de Tesselschadestraat om 9.30 uur met het hijsen van de vlag gehesen en klinkt het volkslied. De vrijmarkt eindigt om 14.00 uur.

Bij ’t Gerecht zijn er vanaf negen uur ’s ochtends volop activiteiten, van kangaroolopen tot schminken, er is ook een springkussen.  ’s Middags wordt het Gouden Petje uitgereikt aan jeugdige muzikanten die op straat akoestische muziek hebben gemaakt.

Queen
De dag wordt feestelijk afgesloten op meerdere plekken in Leiden. Zo heb je het Koningsfeestje op de Lammermarkt en Koning Tribute op de Garenmarkt. Koning Tribute is een koninklijk eerbetoon aan een aantal van de grootste bands en zangers die ooit hebben bestaan. Op het programma staan vijf grote tribute-acts: Queen, ABBA, Doe Maar, André Hazes en Rubberen Robbie.

In de Hartebrugkerk vindt traditiegetrouw het Koningsdagconcert plaats om 20.00 uur.

Koningsnacht
De organisatoren van het evenement Koning Tribute zijn ook verantwoordelijk voor een nieuw evenement op de Garenmarkt. Tijdens koningsnacht 26 april treden diverse coverbands op en geeft Leidens eigen Barry Badpak een concert met band onder de noemer Barry à la Symphonica.

Organisator Bas Schreuder te gast in Nieuws071.

 

 

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×