(Foto's: Marja van Tilburg)

ZZ Leiden wint nagelbijter: 59-55

Zorg en Zekerheid Leiden heeft zaterdagavond goede zaken gedaan. Niet alleen werd Hubo Limburg United in een nagelbijter met 59-55 verslagen, maar de Leidse ploeg is nu Heroes den Bosch op de ranglijst gepasseerd. Het was een intense wedstrijd, waarin Thomas Rutherford een prachtige double double liet aantekenen met 10 punten en 14 rebounds.

Zorg en Zekerheid Leiden wist dat het bij winst over Heroes Den Bosch zou wippen in de rangschikking, maar tevens dat Hubo Limburg niet een ploeg is die je zo maar even opzij zet. De scores bleven dan ook de hele wedstrijd dicht bij elkaar.

In het slotkwart wist Limburg United te naderen tot op twee punten. Rutherford bracht met een score inside Zorg en Zekerheid Leiden 14 seconden voor tijd op een 58-54 voorsprong. Ceyssens miste vervolgens een van de twee vrije worpen, waarna Collins op de lijn werd gezet. Zijn eerste vrije worp was raak en daarmee werd de deur in het slot gegooid: 59-55.

Zorg en Zekerheid Leiden is door dit resultaat momenteel de hoogst geklasseerde Nederlandse ploeg, met één punt voorsprong op zowel Heroes Den Bosch als Donar. Hoe de drie ploegen uiteindelijk gaan eindigen, zal hoogstwaarschijnlijk pas op de laatste speeldag duidelijk worden.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×