(Foto: Pixabay)

Bijen tellen gaat door vanwege te koude zondag

Het bijen tellen gaat door. De zesde editie van de Nationale Bijentelling is vanwege de koude zondag met een week verlengd. De bijenonderzoekers hebben hierdoor geen goed beeld gekregen van de bijenstand.

De organisatoren, waaronder Naturalis, roepen daarom iedereen op om komende week bijen te tellen en hun tellingen door te geven. Dat kan tot zondag 23 april tot 20.00 uur via www.nationalebijentelling.nl.
Om de data van de bijentelling te kunnen gebruiken is er een groot aantal deelnemers nodig die op een of meerdere dagen bijen wil tellen.

Zo kan de data nog steeds worden vergeleken met eerdere jaren. Bijenexpert Koos Biesmeijer legt uit: “Het weer is altijd op elke plek anders en de telling laat een gemiddelde zien van de aantallen bijen in Nederland. Daarom maakt het niet uit of je op één dag telt of meerdere dagen.”

Tellers kunnen aangeven waar en op welke dag ze hebben geteld, waardoor de bijen-experts een goed beeld krijgen van de telresultaten tussen de verschillende dagen. “Bij elke telling weten we de plek en het weer, dat gebruiken we als extra informatie.”

De Nationale Bijentelling is een jaarlijks terugkerend project van Naturalis, Natuur&Milieu, IVN Natuureducatie en LandschappenNL. Het doel is om zoveel mogelijk over bestuivers te weten te komen, zodat er een gezonde populatie blijft.

 

Leiden Maatschappij Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×