Oekraïners in Leiden vieren orthodox Paasfeest in de Raadsherenbuurt. (Video: Erik Kooyman)

Buurtbewoners organiseren orthodox Paasfeest voor Oekraïners

De bewoners van de Leidse Raadsherenbuurt hebben Pasen samen met de Oekraïense bewoners van de opvanglocatie in hun wijk gevierd. Ze deden dit met een gezamenlijke Paasbrunch in het gebouw van speeltuinvereniging Het Vogelnest aan de Nachtegaallaan in Leiden.

Voor Oekraïners is Pasen zowel een religieus feest als een familiefeest. Dat wilden hun buren graag met hun vieren. Omdat het orthodoxe Pasen een week later valt, werd de Paasbrunch afgelopen zaterdag georganiseerd.

In speeltuin Het Vogelnest in Leiden werd het lentefeest gevierd met traditionele lekkernijen, het ketsen van eieren en muziek. Naast de Oekraïners werden ook buurtgenoten uitgenodigd, die verschillende lessen gaven en activiteiten organiseerden.

De bewoners van de Raadsherenbuurt organiseerden de afgelopen tijd al meerdere activiteiten samen met Oekraïense vrouwen, de buurtvereniging en verschillende organisaties in de buurt. Hierbij werden locaties van verenigingen uit de buurt altijd gratis ter beschikking gesteld en activiteiten georganiseerd door vrijwilligers van de clubs of door buurtbewoners. “Wij hebben een actieve buurtvereniging die van alles voor ons organiseert, dus wij vinden het belangrijk dat de Oekraïners in de Houtlaan, onze buren, daar net zo goed gebruik van kunnen maken”, legt buurtbewoner Ine Wiersma uit.

 

 

 

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×