Samen met Marlous Nacken van atelier Kleurstof krijgt Hiske Faber (Gemiva) van Ed Zwart de sleutels van het Riffellokaal. (Foto's: Gerry van Bakel)

Taart en bubbels bij sleuteloverhandiging cadeauwinkel Gemiva in Meelfabriek

“Je krijgt niet elke dag de sleutels van een Riffellokaal”, zegt Hiske Faber, projectleider bij Gemiva en de stuwende kracht achter de verhuizing van het Gemivateam naar de Meelfabriek. “Het is heel spannend, op 23 mei gaat de winkel open.” Voor die tijd moet er nog wel wat gebeuren. Maar dat ziet Faber wel zitten.

En ook de medewerkers die de winkel straks gaan draaien en andere ondernemers in de Meelfabriek gaan ondersteunen met kleine werkzaamheden, hebben er zin in. Ze wachten er al een tijdje op. Eind oktober trokken ze in de Doezastraat de deur achter zich dicht van lunchroom Hof van Sijthoff. De afgelopen maanden hebben ze het Meelfabriekcomplex verkend en zijn her en der al begonnen met allerlei klusjes.

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Hiske Faber, projectmanager bij Gemiva, over de opening van de cadeauwinkel in het Riffellokaal van de Meelfabriek.

Maar op dinsdag 23 mei gaat het dan echt gebeuren: de eigen winkel in het Riffellokaal waar spullen verkocht worden van Leidse ondernemers en van andere Gemiva-werklocaties. Denk aan kaarsen, kaarten, kandelaars. “Het staat nu nog overal in de stad”, zegt Faber. Eerst moet de ruimte helemaal leeg zijn, nu staan er nog emmers met verf en twee toiletpotten die nog geïnstalleerd moeten worden. Daarna volgt nog een schoonmaakronde.

Maar over een paar weken kan de winkelvoorraad opgehaald worden en de winkel ingericht. “Daarvoor krijgen we hulp van een winkelstyliste. Want we hebben wel verstand van zorg en ondernemen, maar een winkel inrichten is wat anders.” De winkel gaat open van dinsdag tot en met vrijdag en vanaf juni ook op zaterdag.

Ed Zwart, directeur Bouw bij Van der Wielbouw, overhandigde de sleutels aan Hiske Faber van Gemiva en Marlous Nacken van atelier Kleurstof die de ruimte delen. Naast de cadeauwinkel komt café Grutsk en daarnaast weer een kapper.

Economie Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×