K&G tijdens de viering van Leidens Ontzet. (Foto: Chris de Waard)

K&G opent seizoen met optreden op Beestenmarkt

De Leidse muziekvereniging K&G opent zaterdag haar seizoen traditioneel met een spectaculair optreden in de stad. Tussen 14.00 uur en 16.00 uur presenteren podiumorkest K&G 3, het Kidskorps, Jong K&G en de Show- en Marchingband van de vereniging zich op de Beestenmarkt.

Naast de optredens worden ook twee nieuwe cd’s van de Show- and Marchingband gepresenteerd. “Op een mini-cd staat de muziek van de mars- en showwedstrijden van het Wereld Muziekconcours (WMC) 2022. De tweede cd bevat naast marsmuziek ook koraal- en concertwerken. De eerste cd wordt overhandigd aan Aad van Biemen die dit jaar 75 jaar lid is van K&G”, vertelt K&G-lid Martin van Goozen aan Sleutelstad. Beide cd’s zijn verkrijgbaar bij de promotiestand op de Beestenmarkt en via de website van de vereniging.


Martin van Goozen in De Avond van Sleutelstad over de seizoensopening en cd’s.

Al vele jaren presenteert de vereniging zich bij de start van het nieuwe seizoen aan het publiek. De laatste jaren was de binnenplaats rond de Burcht de plaats van handeling. Omdat er steeds meer publiek op de optredens afkomt is, in overleg met de gemeente, dit jaar gekozen voor het evenementenplein aan de Beestenmarkt.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×