(Video: Brigit Disseldorp/ Unity.NU)

Leiderdorp wint windmolen als energieprijs

De Leiderdorpse wethouder Bob Vastenhoud (Energietransitie) heeft maandagmorgen samen met minister Rob Jetten (Klimaat en Energie) een kleine windmolen officieel in gebruik gesteld. Hieraan kunnen elektrische fietsen en andere apparaten worden opgeladen. De windmolen die bij bezoekerscentrum De Polder staat, is een prijs die de gemeente Leiderdorp in de wacht sleepte naar aanleiding van de energieprijs die de gemeente in 2022 won.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Vanwege corona is de prijsuitreiking één jaar overgeslagen. In 2021 was gemeente Leiderdorp het meest succesvol bij geven van inzicht in energiebesparing. Meer liefst 91 procent van de Leiderdorpse bedrijven heeft daar toen inzicht in gegeven.

Samenwerking
De gemeente Leiderdorp wil rond 2030 net zoveel elektriciteit opwekken als gebruiken. “Het is dan ook een beloning voor alle inspanningen die we als gemeente de afgelopen jaren hebben gedaan”, zegt wethouder Bob Vastenhoud die vooral de goede samenwerking met inwoners, ondernemers, de Omgevingsdienst West-Holland, de EnergieAmbassadeurs en coöperatie Zon op Leiderdorp roemt.

Duurzaamheid Leiderdorp


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×