Martijn Braat van de Leidse Nachtraad te gast in Cultuur071.

Leidse Nachtraad wil met gemeente nachtvisie maken

De Leidse Nachtraad wil de komende tijd samen met de gemeente Leiden aan de slag om een nachtvisie op te stellen. In die visie moeten onderwerpen aan de orde komen als vergunningen, locaties, sociale veiligheid, toegankelijkheid, zichtbaarheid en talentontwikkeling. Om input te verzamelen gaan ze langs bij de Leidse horeca en bij uitgaansgelegenheden, maar ze spreken bijvoorbeeld ook mensen aan op de markt.

“Het nachtleven in Leiden kan bruisender, inclusiever en meer divers”, stelt Martijn Braat van de Leidse Nachtraad in het Sleutelstadprogramma Cultuur071. “Om dat te bereiken willen we als Leidse Nachtraad een verbindende factor zijn tussen uitgaanspubliek, organisatoren en gemeente. Vooral om te faciliteren, want we gaan niet zelf organiseren.”

Om de nachtcultuur echt van de grond te krijgen is volgens Braat een gedegen visie nodig. “We willen een ideaalbeeld beschrijven rond de nachtcultuur. Als dat duidelijk is, kunnen we concrete doelen stellen en de acties ondernemen die nodig zijn om die doelen te bereiken.”

Daarnaast werkt de Nachtraad aan een nachtloket waar voor organisatoren informatie beschikbaar is over vergunningen, subsidies, locaties, enzovoort. De raad is tevens actief met het opstellen van een Nachtagenda die aan de Uitagenda van Leiden en Partners wordt gekoppeld.

Extra hulp
De ambities van de Nachtraad zijn groot en er moet veel werk worden verzet. Braat: “Om dat allemaal te kunnen waarmaken, kunnen we best wel wat extra hulp gebruiken. Dus mochten er mensen zijn die ons willen helpen dan zijn ze van harte welkom.” Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@leidsenachtraad.nl.

Martijn Braat van de Leidse Nachtraad te gast in Cultuur071.

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×