De pot met jonge plantjes en toebehoren die elke leerling uitgereikt heeft gekregen. (Foto: PR)

Zoeterwoudse leerlingen strijden om de mooiste bloemenzee

Onlangs is het Bloemenzee-project weer gestart door de Zoeterwoudse tuincommissie. Bij drie groepen 5 van de Zoeterwoudse basisscholen heeft de commissie een pot met jonge plantjes gebracht. De komende weken gaan de leerlingen aan de slag om zo goed mogelijk voor de plantjes te zorgen. In juni worden de beste resultaten beloond door de burgemeester en de Zoeterwoudse tuincommissie.

De leerlingen kregen bij de plantjes ook een lesbrief met instructie waarin duidelijk wordt verteld hoe ze deze plantjes goed verzorgen. Op deze manier krijgen de leerlingen een aantal extra praktijklessen biologie en kunnen ze ervaren hoe het is om voor planten te zorgen. Eind juni kan de Zoeterwoudse tuincommissie de resultaten bekijken van wat de jonge-bloemkwekers thuis hebben gekweekt.

De finale van het project vindt plaats in het gemeentehuis. Vier leerlingen per klas kunnen zich daarvoor plaatsen. De Zoeterwoudse tuincommissie kiest samen met de burgemeester Fred van Trigt de leerling uit met de mooiste Bloemenzee.

Zoeterwoude


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×