Douglas Spradley is Dutch Coach of the Year. (Archieffoto: ZZ Leiden)

ZZ Leiden trainer is Dutch Coach of the Year

De in augustus vorig jaar aangetreden hoofdcoach Douglas Spradley van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball is verkozen tot Dutch Coach of the Year. Dat meldt zijn club maandagavond vol trots. Het is het tweede jaar op rij dat ZZ Leiden de coach van het jaar levert. Vorig jaar ging die eer naar Geert Hammink die aan het eind van het seizoen zijn contract liet openbreken en naar de Duitse club Fraport Skyliners in Frankfurt vertrok.

De Amerikaan Spradley werd met spoed naar Leiden gehaald toen de Letse basketbalcoach Roberts Stelmahers contractbreuk pleegde. Stelmahers was vorig jaar de eerste keus van de Leidse eredivisieclub, maar kort voor zijn komst, liet hij weten toch niet naar Leiden te komen. Hij tekende doodleuk een contract met de Tsjechische club Nymburk, terwijl de inkt op zijn Leidse contract nauwelijks droog was.

De keus voor Spradley bleek al snel een fortuinlijke van de ZZ Leiden staf. Amerikaans-Duitse coach won 18 van zijn 27 wedstrijden met ZZ Leiden en is momenteel eerste van de Nederlandse teams in Elite Gold. De Leidenaren presteren dus prima en staan momenteel in de halve finale van de play-offs.

Voorzitter Marcel Verburg en bestuurslid technische zaken Rob van Hooven bij Zorg en Zekerheid Leiden Basketball prezen Spradley bij zijn komst als iemand met ervaring en kennis van het Europese basketbal, met visie op het spel en omgang met spelers plus een aanstekelijk enthousiasme.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×