(Foto: Robbert Beurse)

Van De Sleutels naar Oranje: Priscilla de Vos over haar profcarrière

Leidenamateurvoetbal.nl maakt elke twee weken een podcast over vrouwen in de voetballerij in Leiden en omstreken. In ‘Trudy’s Vrouwenhoek’ gaat Trudy Kwik in gesprek met voetballers, trainers, bestuursleden, ‘de vrouw achter’ en ga zo maar door. Sleutelstad publiceert de podcasts als mediapartner van Leidenamateurvoetbal.

Priscilla de Vos (36) speelt nu eredivisie zaalvoetbal bij ZVV Den Haag en heeft een rijke voetbalcarrière achter de rug. Als 5-jarig meisje begon ze met voetballen bij De Sleutels in Leiden en op 12- jarige leeftijd ging ze naar UVS. Daar werd ze gescout voor diverse KNVB-selecties, ging ze op het hoogste (toen nog amateur)niveau van Nederland spelen, kwam ze in de Eredivisie en het Nederlands elftal terecht en maakte ze zelfs een uitstapje naar Nieuw Zeeland.

Dat ging zeker niet zonder slag of stoot. Soms was ze volgens de trainers te eigenwijs, had ze een te grote mond, of was ze zelfs te fanatiek. Dat pakte niet altijd uit in het voordeel van De Vos. Soms vraagt men zich wel eens af of ze wel alles uit haar carrière heeft gehaald, maar de Leidse had het zelf niet anders kunnen en willen doen. “Ik heb alles van mijn bucketlist afgestreept.”

In de podcast praten Kwik en De Vos over de opkomst van het professionele vrouwenvoetbal: hoe was het om een studie te combineren met de sport, hoe zat het met vergoedingen en hoe was het om in de kersversie Eredivisie Vrouwen te spelen? Ook deelt De Vos haar ervaringen met toptrainers Sarina Wiegman en Vera Pauw en praat ze over het einde van haar profcarrière.

Leiden Leiderdorp Sport Trudy's Vrouwenhoek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×