Vorig jaar het kampioenenfeest, dit jaar wellicht de winst in de Trophy poule voor DIOK H1. (Archieffoto: Chris de Waard)

DIOK-mannen met één been in finale Trophy poule

In de staart van het rugbyseizoen zit voor de mannen van DIOK niet het venijn, maar het zoet. Nadat de landskampioen was verwezen naar de Trophy poule na de eerste fase, leek degradatie voorkomen het hoogste doel. Maar met nog één wedstrijd te gaan, is er volop kans de finalewedstrijd in de Trophy poule te halen.

Afgelopen zaterdag won DIOK H1 in eigen huis van Oysters uit Oisterwijk. Geen gemakkelijke zege, want bij rust stonden de bezoekers nog met 10-13 voor. Maar DIOK-voorzitter Edwin Verver zag dat de Leidse invallers beter waren. “In de tweede helft liepen we er overheen.” De Oysters kwamen niet meer tot scoren, terwijl DIOK juist los ging en de eindstand op 43-13 bracht.

Tweede plaats
Komend weekend volgt de laatste wedstrijd van de tweede fase. DIOK speelt dan uit tegen RC Hilversum. Als DIOK wint, is de tweede plaats zeker en mag de ploeg aantreden in de finale. Tegenstander is dan Rotterdam RC 1 die op de eerste plaats staat en zaterdag tegen Hoek van Holland speelt, dat de derde plek bezet. Als DIOK en Rotterdam verliezen. Valt de Leidse ploeg buiten de boot.

“Winnen is zekerheid”, zegt DIOK-speler Sem Verplancke over die laatste wedstrijd. Hilversum was een aantal jaar geleden nog een kampioenskandidaat, maar door een flinke leegloop, is het team ver afgezakt. In de tweede fase van de Trophy poule heeft Hilversum nog geen wedstrijd kunnen winnen. Ze staan laatste en moeten gaan strijden met de nummer twee van de eerste klasse in een promotie/degradatiewedstrijd om een plek in de ereklasse volgend seizoen. Voor DIOK is handhaving in de ereklasse al gehaald.