Yaël Vinckx vertelt bij Sleutelstad over het project 'de Earring En Ik'.

Leidse documentairemaker zoekt duizend muzikanten voor afscheidsconcert Golden Earring

Als de Earring geen afscheidsconcert kan geven voor de fans, dan geven de fans zo’n concert voor de Earring. Met die gedachte ging de Leidse documentairemaker Yaël Vinckx aan de slag. Het resulteerde in het project ‘De Earring en ik’, waarbij ze met duizend fans van de legendarische Haagse band een afscheidsconcert wil houden in Ahoy.

Door de ziekte ALS van gitarist en oprichter George Kooymans kon de band geen afscheid nemen van het publiek. Bovendien viel het samen met de coronapandemie, waardoor er sowieso bijna niks kon op dat gebied. Nu dat weer wel kan, is Vinckx op zoek naar duizend muzikanten om in de herfstvakantie, 18 oktober 2023, een concert te geven voor de bandleden van de Golden Earring. Of die er zelf ook bij aanwezig zijn is nog niet duidelijk. Veel hangt af van het ziekteverloop van Kooymans. “Maar ze zijn natuurlijk uitgenodigd en voor we met dit plan naar buiten kwamen, hebben we contact met ze gezocht en ze vinden het heel tof.”

Muzikanten kunnen zich de komende tijd opgeven via de website www.deearringenik.nl. “We zoeken bassisten, gitaristen, zangers en drummers”, vertelt de documentairemaker die onderweg naar het concert vijf fans gaat volgen met bijzonder levensverhaal dat verbonden is met de Earring. “Bijvoorbeeld door een song, een concert of een dierbare herinnering.” Tijdens het project in Ahoy is het de bedoeling om met de duizend muzikanten vier Earring songs ten gehore te brengen.

Yaël Vinckx Over het project ‘de Earring En Ik’

Aan het project is ook een crowdfunding campagne verbonden. Doel is om 30.000 euro bijeen te krijgen voor het project en voor de Stichting ALS Nederland. “Want het geld dat overblijft, is voor onderzoek naar ALS.”

Cultuur Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×