(Foto: Reanne van Kleef)

Metershoge paddenstoelen sieren het Bètaplein

Het kunstwerk ‘Onze Sporen’ van kunstenaar Frank Koolen staat klaar op het Bètaplein voor de officiële opening op 10 mei. De creatie bestaat uit twee grote en een aantal kleinere paddenstoelen. De jury van De Lucas Art Assignment, bestaande uit bewoners en ondernemers uit de buurt, kozen vorig jaar unaniem voor dit ontwerp voor het gebied.

“Het ontwerp bestaat uit twee grote paddenstoelen, twee tafels met krukken en nog een paar losse exemplaren”, licht Frank Koolen toe. “Ik hoop met het werk een bijdrage te kunnen leveren aan de ontmoetingen in de buurt en wat extra fantasie in de dagelijkse omgeving van gebruikers en bewoners van het plein.”

De metershoge paddenstoelen zijn gekleurd in ‘regenboog russula’, een variatie van kleuren geïnspireerd op de gelijknamige paddenstoel. Het werk is afgewerkt met chameleon spray waardoor de kleur verandert met de lichtinval. Koolen maakte het ontwerp aan de hand van het eeuwenoude schimmelnetwerk dat op aarde bestaat. De titel verwijst naar de gedeelde afkomst van de mens, maar ook naar hetgeen wat we achterlaten en doorgeven.

Nep-participatie
Partij Sleutelstad en Studenten voor Leiden waren kritisch op de participatiemogelijkheden rond de komst van felgekleurde paddenstoelen. Omdat de komst van het kunstwerk al vaststond, spraken de lokale partijen van nep-participatie.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×