Bekijk hier de eerste vlog over het EK Rolstoelrugby.

EK Rolstoelrugby vlog 1: een slechte start, maar er is nog hoop

Het EK Rolstoelrugby wordt op dit moment gehouden in Cardiff in Wales. De inzet: kwalificatie voor de Paralympische Spelen in Parijs. Leidenaar Davy van den Dop speelt in het Nederlands team en topsportcoördinator Reanne van Kleef en supporter Arnold van der Capellen volgen hem. Elke dag doen ze verslag van de ontwikkelingen van het toernooi, terwijl ze een inkijkje geven in het leven van de spelers en de sport.

Het toernooi bestaat uit een poulefase van drie wedstrijden en daarna nog twee wedstrijden om de plaatsing te bepalen. Een top 3 notering betekent een ticket naar Parijs, plek 4 en 5 geven toegang tot het paralympisch kwalificatietoernooi. Donderdag stond de belangrijke wedstrijd tegen Duitsland op het programma. Winst betekende vrijwel zeker een tweede plek in de poule dus een plek in de halve finale, bij verlies gaat Nederland strijden om de vijfde plaats.

Nadat Nederland woensdag, ondanks het ingecalculeerde verlies, geen slechte indruk maakte, was er genoeg zelfvertrouwen om de punten te pakken. Maar dan moest wel alles kloppen, want Duitsland heeft een sterke ploeg. Nederland begon echter slordig aan de wedstrijd en kwam al snel met zes punten achter te staan. Die achterstand werd niet meer ingehaald.

 

Leiden Sport EK Rolstoelrugby Olympische Spelen 2024


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×