De door landschapsarchitect Piet Oudolf ontworpen Meelfabriektuin. (Foto: Chris de Waard)

Singelparkwandeling met gids van Zijlpoort naar Plantsoen

De Vrienden van het Singelpark gaan er op zondag 14 mei weer op uit. Terwijl duizenden mensen over verschillende afstanden door Leiden en omgeving rennen, doen de vrienden het wat rustiger aan tijdens een Singelparkwandeling met gids. “Hiervoor hoef je niet trainen, iedereen kan zo meedoen.”

De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De ervaren Singelparkgidsen begeleiden de meelopers vanaf de Zijlpoort naar de Van Disselbrug in het Plantsoen. De wandeling voert onder meer over de Loviumbrug van de Haven naar het Ankerpark. Het is de enige Singelparkbrug die open kan. Langs de stalen beelden van Frans de Wit gaat de route verder naar de Meelfabriek. Daar wordt stilgestaan bij de Meelfabriektuin die is ontworpen door landschapsarchitect Piet Oudolf. Na de Meelfabriek wandelen de deelnemers verder naar het Katoenpark met de natuurspeeltuin De Doorbraak.

Langs Begraafplaats Groenesteeg voert de wandeling langs de Bank zonder Naam. Genoemd naar Mary Beij die als Zangeres Zonder Naam roem vergaarde. Ze groeide in deze buurt op. In de meterslange bank zijn enkele stukken uit haar overbekende smartlappen gegraveerd.  Via het vernieuwde Veerplein gaat de route tot slot naar het eindpunt in het Plantsoen.

Tijdens de wandeling vertellen de gidsen over de historie en ontwikkeling van de stad en het Singelpark. In deze editie wordt uitgebreid aandacht besteed aan de geschiedenis van Leiden en de rol van het Singelpark hierin. Voor de Singelparkwandeling vraagt de gids om een bijdrage van vijf euro. De Vrienden van het Singelpark besteden de opbrengst aan het realiseren van het langste, mooiste en leukste stadspark van Nederland.

Belangstelling? Meld je aan via singelparkgids@gmail.com. Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling begint. Aanmelden kan tot en met zondagochtend.

Leiden Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×