(Foto: Reanne van Kleef)

EK Rolstoelrugby vlog 3: de supporters

Het EK Rolstoelrugby wordt op dit moment gehouden in Cardiff (Wales). De inzet: kwalificatie voor de Paralympische Spelen in Parijs. Leidenaar Davy van den Dop speelt in het Nederlands team en topsportcoördinator Reanne van Kleef en supporter Arnold van der Capellen volgen hem. Elke dag doen ze verslag van de ontwikkelingen van het toernooi, terwijl ze een inkijkje geven in het leven van de spelers en de sport.

De poulefase werd door Oranje afgesloten als derde. Dat betekende een wedstrijd tegen de nummer vier van de andere poule: Israël. Dat werd zaterdagochtend een ware ‘roll over’ waarbij Nederland met 36-63 won. En dat onder toeziend oog van de tientallen fans – die bijna niet bij deze wedstrijd aanwezig mochten zijn – die uit Nederland zijn meegereisd. Dat levert elke wedstrijd een mooie oranje vlek op in het stadion. In deze vlog is daarom een speciaal plekje gereserveerd voor de fans. Vaak familie en partners. Hoe is het om te leven met een topsporter met een beperking? En wat vinden de spelers van al supporters?

Zondag is de finaledag van het toernooi. Nederland speelt om 10.00 uur (Nederlandse tijd) tegen Zwitserland. De winnaar krijgt een ticket voor het paralympisch kwalificatietoernooi.