DIOK D1 verliest intense wedstrijd van AAC en loopt finale mis. (Foto's: Gerry van Bakel)

DIOK-vrouwen verliezen: geen finale, wel twee rode kaarten

Een illusie armer en een ervaring rijker stapten de rugbyspeelsters van DIOK D1 zondagmiddag van het veld. De wedstrijd tegen AAC was intens en fel. Dat resulteerde in drie rode kaarten al tijdens de eerste helft. De bezoeksters uit Amsterdam wisten de vrouw-meer situatie goed uit te buiten en wonnen met 10-26.

De middag begon nog mooi voor DIOK. Met wat zon en een beetje regen en veel publiek langs de kant om de vrouwen aan te moedigen. Maar vanaf het eerste fluitsignaal zat Amsterdam net wat beter in de wedstrijd. De ballen leken voor hen net iets gunstiger te stuiteren. En de eerste score was dan ook voor AAC.

Klappen
DIOK probeerde uit alle macht aansluiting te vinden. De spanning liep hoog op. Voor beide teams stond deelname aan de finale op het spel. Winnen was duidelijk belangrijker dan mooi rugby spelen. Tegen het einde van de eerste helft ging het mis. Een harde tackle verzandde in een vechtpartij waarbij rake klappen vielen. Voor de scheidsrechter reden drie rode kaarten te trekken. Een voor AAC en twee voor DIOK.


Verslaggeefster Gerry van Bakel sprak na afloop van de wedstrijd met Tanja Pieksma.

Het verlies van twee speelsters deed de Leidse ploeg uiteindelijk de das om. Twee keer wist DIOK nog te scoren met een try, maar de conversie (het schot op doel) wilde niet lukken. En vervolgens liep Amsterdam dan weer uit. AAC pakte na elke try wel de volle mep met de conversie.

Zuur
Voor DIOK was het eindresultaat zuur. De Leidse ploeg had dolgraag de finale gespeeld om de landstitel. Nu eindigt het team waarschijnlijk op plek drie. Niet slecht voor een debutant in de ereklasse en speelster Tanja Pieksma is dan ook supertrots op haar team. Maar nu de finale zo dichtbij was, valt de nederlaag zwaar.

Naast de twee speelsters die eruit werden gestuurd, moest DIOK nog eens wisselen omdat een speelster bij een tackle zodanig geblesseerd raakte, dat zij van het veld af moest en later door een ambulance werd opgehaald.


Verslaggeefster Gerry van Bakel sprak na afloop van de wedstrijd met Anna de Keijzer over de rode kaarten.

DIOK gaat de rode kaarten aanvechten. Een rode kaart was niet terecht omdat die speelster juist probeerde om de strijdende partijen uit elkaar te halen. Op een rode kaart staat meestal een straf van twee geschorste wedstrijden.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×