De teleurstelling bij de Nederlandse spelers is enorm. (Foto: Reanne van Kleef)

Paralympische droom valt in duigen voor rolstoelrugbyers

Het is het Nederlandse rolstoelrugbyteam niet gelukt zich te plaatsen voor het paralympisch kwalificatietoernooi. Daarvoor moesten ze op het EK in Cardiff minstens vijfde worden, maar ze werden zesde. Dat betekent ook dat Leidenaar Davy van den Dop niet op de Paralympische Spelen in Parijs zal uitkomen.

De beslissende wedstrijd tegen Zwitserland werd met 42-46 verloren. In het eerste kwart stond Nederland nog vijf punten voor, maar die voorsprong werd systematisch weggewerkt door de Zwitsers. De teleurstelling bij de Nederlandse spelers is enorm, maar ze zeggen allemaal door te strijden voor de volgende EK’s. Het hoofddoel blijft de Paralympics, maar het vizier staat nu op 2028 in Los Angeles. Het nu nog piepjonge team heeft dan in ieder geval weer heel wat extra jaren ervaring op de teller staan.

Later deze week verschijnt vlog 4 vanuit Cardiff. Daarin wordt de laatste wedstrijd en de toekomst van het rolstoelrugby in Nederland behandeld. Heb je zelf interesse in rolstoelrugby? Ook Leiden heeft een team: de QR DIOK Dragons.

Leiden Sport EK Rolstoelrugby Olympische Spelen 2024


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×