Niek Bavelaar en zijn echtgenote Nel met burgemeester Lenferink. (Foto: Emile van Aelst)

Markante fotograaf Niek Bavelaar overleden

De bekende Leidse fotograaf Niek Bavelaar is zaterdag onverwachts overleden aan een hartstilstand. Hij is 79 jaar geworden. Niek was decennialang een graag geziene verschijning bij tal van evenementen waar hij met zijn camera in de aanslag steevast vooraan stond. Vanwege zijn verdiensten werd hij in 2018 koninklijk onderscheiden.

Bavelaar maakte foto’s voor onder andere de 3 October Vereeniging en ook voor de Historische Vereniging Oud Leiden. Zo leverde hij jaarlijks een grote bijdrage aan de kalender van de Historische Vereniging. Toen in 2015 de Hooglandse Kerk 700 jaar bestond, verscheen het boek ‘Zeven eeuwen Hooglandse Kerk – de kathedraal van het licht’. Dankzij de medewerking van Niek Bavelaar kon het boek rijk geïllustreerd worden. Ook voor het Leids Kerkblad van de Leidse Binnenstadsgemeente maakte hij tal van foto’s.

Niek Bavelaar was door zijn activiteiten als fotograaf een bekende verschijning in de stad. Hij maakte meer dan honderdduizend foto’s van zijn stad Leiden. Niek was overal bij en legde zich voornamelijk toe op documentatiefotografie.

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×