(Foto: Politie)

Leiderdorper aangehouden na melding over vuurwapen

Een 19-jarige automobilist uit Leiderdorp is maandagmiddag rond 17.00 uur aangehouden nadat bij de politie een melding was binnengekomen over een vuurwapen. Een getuige had kort voor de aanhouding twee personen met een vuurwapen bij een auto gezien op het Hoogveen in Den Haag. De politie werd gebeld en daarbij werd ook het kenteken doorgegeven.

Agenten zagen de auto even later rijden bij de kruising van de Laan van Wateringseveld met de Wippolderlaan in Den Haag. De bestuurder kreeg een stopteken bij de afrit Ypenburg (A12). Met een speciale techniek voor vuurwapengevaarlijke verdachten werd de Leiderdorper vervolgens uit zijn voertuig gehaald.

Deze zogenoemde BTGV-methode wordt vaak toegepast als er vuurwapens in het spel zijn. Het staat voor BenaderingsTechniek Gevaarlijke Verdachten. De verdachte moet daarbij dwingende instructies van de politie opvolgen. Bijvoorbeeld ‘stap uit de auto’, ‘loop naar achteren’ en ‘op je knieën’.

In de auto troffen agenten een airsofthandwapen aan. Dit werd in beslag genomen en de bestuurder kreeg een proces-verbaal voor verboden wapenbezit.

112 Sleutelstad Leiderdorp


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×