agent bij politiewagen
(Foto: politie)

Vier verdachten aangehouden voor overval juwelier

De politie heeft dinsdagmorgen vier verdachten aangehouden in verband met de overval op een juwelier in de Leidse Haarlemmerstraat. Op zaterdag 18 maart van dit jaar werd geprobeerd om de juwelier te overvallen. Dat mislukte en de daders gingen er zonder buit vandoor.

De opgepakte verdachten zijn vier Amsterdammers van 16, 17, 17 en 19 jaar oud. Ze zijn opgepakt door de districtsrecherche Leiden-Bollenstreek. Kort na de overval was ook al een 14-jarig meisje uit Landsmeer aangehouden op verdenking van betrokkenheid.

Op die bewuste zaterdag belde het meisje rond 10.30 uur aan bij de juwelier. Op het moment dat de juwelier de deur opende, stormden twee gewapende jongens naar binnen. Eentje bedreigde het personeel, terwijl de ander probeerde een vitrine in te slaan. De twee gingen er al snel zonder buit weer vandoor.

Meisje
Omdat tijdens het onderzoek al snel twijfels ontstonden over de rol van het meisje dat had aangebeld, werd zij kort na de overval aangehouden. Uit het onderzoek werd duidelijk dat de daders even verderop in de Haarlemmerstraat op twee gereedstaande scooters waren gestapt en wegreden in de richting van Leiderdorp.

De districtsrecherche deed sinds de overval non-stop onderzoek naar de zaak en wist de gang van de verdachten terug te herleiden. Reden genoeg voor de officier van justitie om toestemming te verlenen de vier nu aan te houden. Ze zitten vast voor verhoor. Het 14-jarige meisje is eerder na twee weken voorlopige hechtenis weer in vrijheid gesteld, maar blijft verdachte in de zaak.

112 Sleutelstad Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×