Twan Bell (links) in actie vorig jaar tijdens de eerste wedstrijd om het kampioenschap. (Archieffoto: Sander Muller)

DIOK-mannen spelen zaterdag finale Trophy poule tegen Rotterdam

Het is een beetje een troostprijs na de landstitel van vorig jaar, maar DIOK H1 zal zaterdag alles op alles zetten om Rotterdam RC 1 te verslaan en de eerste plaats in het rechterrijtje van de rugbycompetitie op te eisen. DIOK-voorzitter Edwin Verver noemt het een enorme prestatie van het jongste team uit de Ereklasse.

Na de eerste fase van de rugbycompetitie in de Ereklasse worden de teams verdeeld over de Champions poule die om de landstitel gaan strijden (het linkerrijtje) en de Trophy poule (het rechterrijtje). In die Trophy poule deed DIOK H1 het een stuk beter dan de eerste fase, toen het sterk verjongde team slechts één wedstrijd wist te winnen. In de Trophy poule sleepte DIOK zes overwinningen binnen en verloor slechts twee keer.

Ook in de laatste competitiewedstrijd tegen RC Hilversum pakte DIOK de winst, al ging dat niet zo gemakkelijk als je misschien mocht verwachten. Hilversum wist in de tweede fase geen enkele wedstrijd te winnen, maar had DIOK wel in de eerste fase verslagen.

Verslaggeefster Gerry van Bakel in gesprek met Twan Bell van DIOK H1 over behalen finale in Trophy poule.

“We weten dat ze tegen elk team competitief zijn”, zegt DIOK H1-speler Twan Bell. “We zijn wel blij met het resultaat, dat we gewonnen hebben. Maar ook gezien het niveau in de trainingen van de afgelopen weken was het niet de prestatie waarop we gehoopt hadden. Maar het resultaat telt. Nu op naar de Trophy finale en hopelijk kunnen we daar ook de winst pakken.”

Zaterdag speelt DIOK H1 in Rotterdam tegen Rotterdam RC1 om de eerste plek in de Trophy poule. De wedstrijd begint om 16.00 uur.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×