Initiatiefnemers Pepijn Lens en Stan Schoof. (Foto: Instagram MOS Leiden)

Studenten halen hardlopend geld op voor Willem-Alexander Kinderziekenhuis

Ruim twintig studenten van MOS (Maatschappelijk Ondernemende Student) van studentenvereniging Minerva doen zondag mee met de Leiden Marathon om geld op te halen voor het Willem-Alexander Kinderziekenhuis van het LUMC in Leiden. Inschrijven om mee te lopen met MOS is niet meer mogelijk, doneren kan nog wel.

In het Willem-Alexander Kinderziekenhuis zijn tachtig bedden voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 18 jaar. Een deel daarvan is intensive care waarbij de jonge patiënten niet van de kamer af kunnen of mogen. Vooral daar is behoefte aan middelen voor afleiding en entertainment. Het geld hiervoor moet uit fondsenwerving komen omdat dit niet door het LUMC gefinancierd wordt.

Pepijn Lens en Stan Schoof waren te gast bij Sleutelstad in De avond met Robbert.

Het initiatief om de marathon te gaan lopen en deze actie eraan te koppelen is vorig jaar oktober, vrij snel na de oprichting van MOS, ontstaan. Op deze manier haakt de stichting aan bij de Leiden Marathon, die ook gaat doneren aan het Willem Alexander Kinderziekenhuis. De renners van MOS zijn zondag te herkennen aan witte shirts met de tekst ‘Ik ren voor het LUMC Willem-Alexander Kinderziekenhuis’.

De Leiden Marathon is zondag van 12.00 tot 16.00 uur live te volgen op Sleutelstad TV en via www.marathon.nl.

Leiden Sport Leiden Marathon


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×