Minister Wiersma bezoekt Visser 't Hooft voor start eindexamens. (Foto's: Casper Chaudron)

Minister Wiersma bezoekt Visser 't Hooft voor start eindexamens

Onderwijsminister Dennis Wiersma bezocht vanmorgen voor de start van de eindexamens het Visser ’t Hooftlyceum in Leiden. Voordat het eerste examen (vwo-Duits) begon, ging hij in gesprek met docenten en de directeur van de school.

Het gesprek vond plaats in de gymzaal waar de examens een kwartier later zouden beginnen. De minister had het met de docenten over hoe ze de voorbereidingen hebben ervaren en waar ze zich zorgen over maken.

Casper Chaudron in gesprek met directeur Ron Onderwater en minister Dennis Wiersma.

Ron Onderwater, directeur van de school, heeft vertrouwen in een goed slagingspercentage dit jaar. Hij maakt zich wel zorgen over de groep die de overstap naar het examenjaar toe niet gehaald heeft. Dat zijn er op zijn school wel meer dan normaal en dat komt volgens hem door corona. Onderwater over het gesprek met de minister: “Ik vind het mooi dat hij echt kwam om te luisteren. En dat dingen die mijn collega’s met hem bespraken hem ook echt raakten. Dus wat mij betreft is hij morgen weer welkom.”

De minister neemt uit het gesprek mee dat er scherper in de gaten gehouden moet worden welke taken er op de scholen uitgevoerd worden. “Want alles komt op het bordje van die scholen terecht.” Hij is zich ervan bewust dat er keuzes gemaakt moeten worden in welke onderwerpen meer aandacht moeten krijgen in het onderwijs. En dus ook welke onderwerpen daardoor minder aandacht zullen krijgen.

 

Leiden Onderwijs


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×