Rocky road. (Foto: Lianne Raat)

Koken zonder Dieren: Rocky road

Op Sleutelstad.nl geven we je elke zaterdag een recept voor een diervriendelijke vega(n) maaltijd in de rubriek ‘Koken zonder Dieren’. Deze week een toetjesrecept van Lianne Raat van de Partij voor de Dieren in Leiden.

“Rocky road is een populaire lekkernij die is komen overwaaien uit Amerika. Niet alleen no-bake en heel simpel om te maken, ook nog eens ontzettend lekker. Er zijn veel verschillende versies van dit recept te vinden. Dit is de variant van mijn zusje.”

Ingrediënten – voor 8 grote stukken (of 16 kleinere stukken):
300 gram pure chocoladerepen
3 el kokosolie
150 gram vegan marshmallows (Jumbo huismerk of van het merk Frisia te vinden bij AH XL)
150 gram speculaasjes
2 el ahornsiroop
1,5 tl kaneel
100 ml rijstmelk

Bakblik of (oven)schaal van ongeveer 20 bij 25 centimeter
Bakpapier

Bereiding:
Bekleed het bakblik of de schaal met bakpapier. Breek de speculaasjes in stukken en snijd de marshmallows doormidden. Mix de speculaasjes en de marshmallows in het bakblik door elkaar.

Breek de chocoladerepen in kleinere stukken en smelt deze samen met de kokosolie au bain-marie. Dit doe je door een laagje water in een pannetje te verhitten en de chocolade en de kokosolie in een rvs of glazen schaaltje al roerend te laten smelten. Zorg ervoor dat het schaaltje het water niet raakt, want dan verbrandt de chocolade.

Als de chocolade gesmolten is voeg je de ahornsiroop, kaneel en rijstmelk toe. Zodra de ingrediënten goed gemengd zijn met de chocolade stort je het chocolademengsel in het bakblik. Meng deze met een lepel met de speculaasjes en de marshmallows.

Zet het bakblik in de koelkast en laat de rocky road vier uur opstijven. En daarna, smullen maar!

 

Duurzaamheid Leiden Leiderdorp Maatschappij Oegstgeest Regio Voorschoten Zoeterwoude Koken zonder Dieren


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×