Tussen de Lorentzkade en de Zoeterwoudsesingel worden tientallen woningen voor ouderen gebouwd. (Foto: Chris de Waard)

Tientallen nieuwbouwwoningen langs Lammenschansweg bij Zoeterwoudsesingel

Langs de Lammenschansweg worden tussen de Lorentzkade en de Zoeterwoudsesingel zestig tot zeventig woningen gebouwd op de plek waar nu nog enkele verouderde schoolgebouwtjes staan. De uitgangspunten voor het bouwplan van ontwikkelaar VORM worden nu aan de gemeenteraad voorgelegd.

De huidige schoolgebouwen en een bestaande gymzaal worden gesloopt. Het bewegingsonderwijs krijgt nieuwe huisvesting aan de Oppenheimstraat. De tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen die nu nog op die locatie plaatsvindt, wordt zo nodig elders voortgezet. Omdat de bouw pas over ruim een jaar van start gaat, is de hoop dat dat dan niet meer nodig is.

Impressie van de nieuwbouw langs de Lammenschansweg van twee kanten bezien.

Van de nieuwe woningen is een flink deel bestemd voor senioren. Het is de bedoeling dat vooral wijkbewoners doorstromen naar een nieuwe woning in Lorentzhof fase II zoals het plan voorlopig heet. De vraag vanuit de wijk is er al een jaar of tien en vanuit de wijkvereniging werd eerder de Stichting Woongroep Ouderen ProfBurgwijk opgericht die al jaren op de deur van het stadhuis klopt voor een locatie om ouderenwoningen in de wijk te realiseren. Dat is nu dus gelukt.

35 procent van de woningen worden sociale huurappartementen. Die komen langs de Lorentzkade. Richting de Zoeterwoudsesingel komt een rijtje van zeventien eengezinswoningen. De rest van het bouwplan bestaat uit 25 koopappartementen voor ouderen. De voor de woningen benodigde parkeerplekken moeten op eigen terrein worden aangelegd.

Leiden Maatschappij Politiek


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×