Marijke Mooijaart
De uitreiking van het beeldje aan Marijke Mooijaart. (Foto: gemeente Leiden)

Cornelis Joppenszoon beeldje voor vrijwilliger Marijke Mooijaart

Marijke Mooijaart kreeg 15 mei uit handen van locoburgemeester Julius Terpstra het Cornelis Joppenszoon beeldje van de stad Leiden uitgereikt. Zij kreeg de onderscheiding bij haar afscheid als lid van de Straatnamencommissie. Marijke Mooijaart was 18 jaar onafgebroken lid van deze Leidse commissie.

Marijke Mooijaart was ook lid van de subcommissie onderschriften en heeft, samen met Rudi van Maanen, alle onderschriften van straatnamen in de binnenstad herzien, mede naar aanleiding van het plaatsen van de nieuwe straatnaamborden. Als vervolg hierop heeft zij, ook samen met Rudi, bij alle straatnamen een historische toelichting geschreven.

Ter gelegenheid van het 65-jarig bestaan van de commissie in 2019 schreef zij mee aan het boek ‘Straatnamen in Leiden, een verhaal van zeven eeuwen’. Ook heeft zij bijgedragen aan het opstellen van de criteria voor het toekennen van straatnamen en de stijlregels voor de onderschriften.

Marijke heeft vanwege haar achtergrond, haar historische en taalkundige expertise en inzet veel bijgedragen aan de straatnaamgeving in Leiden. Haar werk heeft ze voornamelijk op de achtergrond verzet, maar iedereen die door Leiden loopt, fietst of rijdt zal ooit wel een keer iets van haar werk hebben gezien.

 

 

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×