Het Leiden English Choir. (Foto: PR)

Leiden English Choir viert 50e verjaardag met koren uit Oxford en Torun

Het Leiden English Choir bestaat 50 jaar en viert dat op 10 juni met een jubileumconcert in de Hartebrugkerk in Leiden. Het koor treedt dan op samen met het City of Oxford Choir en het koor Astrolabium uit de Poolse stad Torun.

De compositie die ten gehore wordt gebracht is ‘To see a world’ van de dirigente van het koor, Hebe de Champeaux. Daarin en in andere uitgevoerde werken staan de aarde en de natuur centraal. Hetzelfde concert wordt op 8 juli in Oxford gegeven.

Het Leiden English Choir heeft zich ontwikkeld uit een koor binnen de vakgroep Engels van de Universiteit Leiden. Het omschrijft zichzelf als ‘een dynamische groep mensen van verschillende leeftijden en nationaliteiten’. “Geregeld zingen buitenlandse studenten voor een of meer periodes met ons mee. De repetities vinden dan grotendeels in het Engels plaats. We geven meerdere concerten per jaar in Leiden en omgeving, rond Kerst met onder andere klassieke Christmas carols”, zo laat het koor weten.

Torun
Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, de gemeente Leiden en de stedenbandcommissies Leiden-Oxford en Leiden-Torun. “Het City of Oxford Choir werd in 1977 opgericht om de vriendschapsrelatie tussen Leiden en Oxford te vieren en extra glans te geven”, aldus de nieuwsbrief Stedenband Leiden-Oxford.

Cultuur Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×