Yvonne Lelieveld en Sheilash Ramdas. (Foto: Sleutelstad)

Y-fit en Ramdas verder in één pand: 'We versterken elkaar'

Sportcenter Ramdas aan de Rooseveltstraat in Leiden huisvest sinds kort ook Y-fit, een sportschool voor vrouwen. Omdat de huur van Y-fit niet verlengd werd, moest eigenaar Yvonne Lelieveld op zoek naar een nieuwe locatie, en eigenaar Sailesh Ramdas van Sportcenter Ramdas zag dat als kans om zijn bedrijf te versterken: “Ik merk dat het nu drukker is dan voordat Y-fit kwam.”

De sportschool van Lelieveld begon in 2009 en is sinds 2021 alleen nog voor vrouwen. “Krachttraining is momenteel heel populair, en in de hoek met gewichten staan vaak veel mannen te oefenen. Vrouwen die mee willen doen, voelen zich soms erg bekeken of onzeker over zichzelf. Er zijn genoeg vrouwen die daar geen probleem mee hebben, maar sommige vrouwen vinden dat vervelend. Dan is een sportschool alleen voor vrouwen een oplossing.”

Sport071-presentator Cor van der Velden in gesprek met Yvonne Lelieveld en Sheilash Ramdas (deel 1).

In december kreeg Lelieveld te horen dat de huur van haar pand op industrieterrein De Waard niet werd verlengd. “Toen moest ik op zoek naar een nieuwe locatie.” Voor Ramdas was het logisch om een balletje bij haar op te gooien. “Wij hebben al een grote afdeling die alleen voor vrouwen is, dus het sloot heel goed aan bij ons. Het klikte goed, dus we hebben besloten dat Y-fit in ons pand erbij komt.”

De twee sportscholen hebben een samenwerkingsovereenkomst. “Ik help hem met ondernemen”, vertelt Lelieveld, “en in ruil heb ik een eigen ruimte.” Dat werkt goed omdat de culturen overeenkomen, legt Ramdas uit: “We zijn het hoogste gebouw van de Rooseveltstraat, maar we hebben een heel persoonlijke benadering. Iedereen kent elkaar, het is heel persoonlijk en de drempel om mee te gaan doen is zo goed als nihil.” Die persoonlijke benadering is er ook bij Y-fit, beaamt Lelieveld.

Om de samenwerking te vieren, geeft Ramdas iedereen die wil een gratis proefles. “Meld je aan op onze website www.ramdas.nl, dan gaan we dat regelen.”

Sport071-presentator Cor van der Velden in gesprek met Yvonne Lelieveld in Sheilash Ramdas (deel 2).

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×