Eerder werd in Leiden al eens een kunstwerk neergezet om aandacht te vragen voor de behandeling van varkens in de intensieve veehouderij. (Archieffoto: Chris de Waard)

Bijeenkomst dierenrechten bij Huis van de Buurt Op Eigen Wieken

De Partij voor de Dieren en Stem voor Dieren organiseren zaterdag een bijeenkomst over dierenrechten en dan met name in relatie tot dierenmishandeling in intensieve veehouderij en gruwelijkheden die nog steeds gebeuren in slachthuizen en bij diertransporten.

De bijeenkomst is gebaseerd op het Handboek Dierenwelzijn dat is samengesteld door schrijfster Nancy de Heer. Ze is directeur van Stem voor Dieren en zal ook in Leiden aanwezig zijn. “Het wordt tijd dat de overheid eerlijkheid gaat betrachten, zich verantwoordelijk gedraagt en zich bewust wordt van het gegeven dat een democratisch land als Nederland zich niet langer kan veroorloven dieren de mishandelen en te beschadigen”, aldus De Heer.

Tijdens de bijeenkomst gaan de aanwezigen in gesprek over een aantal hoofdstukken uit het handboek. De uitkomsten worden vervolgens gekoppeld aan doelstellingen van de Partij voor de Dieren. Het gaat zaterdag met name over het groeiende verzet tegen misstanden, wetgeving en standpunten van de politieke partijen.

Zowel leden van de organiserende organisaties als andere geïnteresseerden zijn welkom bij de middag die wordt gehouden in het Huis van de Buurt Op Eigen Wieken aan het Valkenpad 5 in de Leidse Merenwijk. De bijeenkomst begint om 13.00 uur.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×