(Foto's: Chris de Waard)

Oegstgeester vereniging ijvert voor hofjeswonen op Leo Kannerlocatie

De Vereniging Oegstgeester Hofjes (VOH) laat onderzoek doen naar de mogelijkheden voor een collectief woningbouwproject op de locatie van de Leo Kannerschool aan de Hazenboslaan in Oegstgeest. De vereniging vroeg hiervoor met steun van de gemeente Oegstgeest subsidie aan bij de provincie Zuid-Holland. Met succes: de provincie kende 15.000 euro subsidie toe voor het haalbaarheidsonderzoek.

De gemeente Oegstgeest wil als eigenaar van de grond meewerken aan het initiatief. Het past volgens de gemeente goed binnen de wensen die er zijn voor deze plek in het dorp. Deze subsidieaanvraag is een eerste stap. De uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek wordt gebruikt voor de verdere uitwerking van het plan binnen de visie die gemaakt gaat worden voor de toekomst van de Leo Kannerlocatie.

Hofjeswonen
Voor het realiseren van de betaalbare woningen voor senioren volgens het concept hofjeswonen werkt de VOH met woningcorporatie MeerWonen. Hofjeswonen betekent onder andere dat er gemeenschappelijke voorzieningen en gemeenschappelijk groen worden aangelegd. “Levensloopbestendig wonen met zorgzaamheid naar elkaar”, aldus de vereniging. In het haalbaarheidsonderzoek wordt ook gekeken naar wonen met verbinding tussen senioren en jongeren en naar de kansen die er zijn voor functies voor de buurt.

Passend
De gemeente vindt de plek aan de Hazenboslaan goed passen bij de doelen van de VOH. Ook de recent vastgestelde Omgevingsvisie Oegstgeest laat zien dat er op deze locatie ambities zijn voor maatschappelijke functies en wonen.

Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×