(Foto's: Robbert Beurse)

Meerburg wint Zoeterwoudse dorpsderby: 'Maar na afloop drinken we samen een biertje'

De dorpsderby tussen de twee voetbalverenigingen uit Zoeterwoude is zaterdagmiddag gewonnen door RKVV Meerburg. Uit in Zoeterwoude-Dorp scoorden de spelers uit ‘de Rijndijk’ vijf doelpunten. Het eerste elftal van SJZ scoorde er vier waarmee het 4-5 werd in het voordeel van Meerburg.

SJZ begon sterk aan de wedstrijd en stond al snel voor. Toch lukte het de ploeg niet om de voorsprong vast te houden. Binnen tien minuten zagen ze een 3-1 voorsprong veranderen in een 3-4 achterstand. “We hebben het uit handen gegeven”, vertelt staflid en speler van SJZ Roy Versteegen na afloop.

Applaus
De wedstrijd begon met twee minuten applaus ter nagedachtenis aan een overleden fan van SJZ en de vader van een van de spelers van Meerburg. “Twee minuten stilte vonden we, zo vlak na dodenherdenking niet gepast. Twee minuten applaus is hiervoor een mooi alternatief”, legt voetbal- en Zoeterwoudekenner Gerard van der Hoeven uit.

Publiek
Mede dankzij het zonnige weer konden beide ploegen rekenen op veel publiek. Een DJ en buitenbar zorgden voor extra sfeer, met name tijdens de ‘derde helft’ die na de wedstrijd nog uren voor veel gezelligheid zorgden.

Vriendelijk
Waar het in andere gemeente soms misgaat bij een intern treffen van clubs, blijven de Zoeterwoudse fans en spelers vriendelijk tegen elkaar. “In de wedstrijd gaat het er best wel wat fel aan toe, maar na afloop drinken we samen een biertje”, zegt Versteegen.