Veld van SJZ. (Foto: Leiden Amateur Voetbal)

Dorpsderby: Zoeterwoudse clubs treffen elkaar voor vijftigste keer

De eerste elftallen van SJZ en Meerburg treffen elkaar zaterdag voor de vijftigste keer. De twee voetbalclubs uit Zoeterwoude spelen zaterdagmiddag om 14.30 uur tegen elkaar op het hoofdveld van SJZ op Sportpark Haasbroek in Zoeterwoude-Dorp.

Publiek is van harte welkom om de wedstrijd gratis bij te wonen. “Het maakt niet uit of je voor SJZ of Meerburg bent, het is gewoon een gezellig Zoeterwouds potje voetbal. Na afloop drinken we een borrel met elkaar”, vertelt een medewerker van Versteegen Auto’s. Het garagebedrijf sponsort al jaren zowel de voetbalclub uit Zoeterwoude-Dorp (SJZ) als die uit Rijndijk (Meerburg).

Prinses Máxima Centrum
Tijdens de wedstrijd wordt ook gespeeld voor het goede doel. Bezoekers wordt gevraagd om een donatie te doen aan het Prinses Máxima Centrum. “Boy Wondergem, jeugdlid van SJZ, overleed in maart aan kanker. Tijdens het eerste treffen van beide clubs uit Zoeterwoude, op 28 januari, was hij aanwezig als eregast. Ter nagedachtenis aan hem zamelen we geld in voor het centrum dat als doel heeft om ieder kind te genezen van kanker.”

Na afloop van de dorpsderby wordt er een ‘derde helft’ georganiseerd. Er is een disco, foodcorner en de Leidse zanger Gösta van den Burg geeft een optreden. Om 22.00 uur is het feest voorbij.

Maatschappij Sport Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×