(Foto's: Marja van Tilburg)

ZZ Leiden raakt na twee keer verlengen thuisvoordeel kwijt

Net als vorig seizoen raakt Zorg en Zekerheid Leiden in de eerste wedstrijd van de finale het thuisvoordeel kwijt. Destijds was Heroes Den Bosch de boosdoener, dit keer stond Donar in de weg. Tot twee keer toe wist Zorg en Zekerheid Leiden er een verlenging uit te slepen, maar in de tweede verlenging ging het zeven seconden voor tijd mis. David Collins raakte bij een achterstand van één punt de bal kwijt en dat was beslissend. Het werd uiteindelijk 91-94.

Een afgeladen Vijf Meihal, enorme hitte in de hal en de hartslagmeters sloegen af en toe hoog uit. Want er gebeurde in de Leidse speelzaal van alles, met als toetje twee verlengingen. Voor bijna 2200 toeschouwers had Zorg en Zekerheid Leiden er zin in.

Ondanks vijf punten op rij van Hammond keek Zorg en Zekerheid Leiden halverwege de verlenging tegen een 77-82 achterstand aan. Door twee driepunters van Gaddefors liep Donar zelfs uit naar 79-85 met minder dan twee minuten te spelen. Toch staat het korte tijd later weer gelijk (85-85) en moest er opnieuw verlengd worden.

Donar opende sterk met een zwaar verdedigende driepunter van Leon Williams en een and-1 van Branch. Vervolgens viel Donar stil en kwam Zorg en Zekerheid Leiden via Ververs en een hoekje van Schaftenaar weer op gelijke hoogte: 91-91. De Leidse ploeg zag in de slotfase Donar drie van de vier vrije worpen missen en kreeg met nog zeven seconden het laatste balbezit bij een stand van 91-92. Totdat Collins de bal kwijtraakte en Zorg en Zekerheid Leiden op achterstand kwam te staan.

Marijn Ververs zette met 23 punten een nieuwe career high neer. Dinsdag om 19.30 uur volgt wedstrijd 2 in Groningen.

Leiden Maatschappij Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×