Een watertappunt in Leiden
(Foto: Oasen)

Leiderdorp gaat openbare watertappunten realiseren

De gemeente Leiderdorp gaat onderzoeken of er openbare watertappunten gerealiseerd kunnen worden in het dorp. De PvdA-GroenLinks diende dat voorstel in. Dat werd vervolgens unaniem door de gemeenteraad aangenomen.

In samenwerking met drinkwaterbedrijf Oasen gaat de gemeente nu onderzoeken of er bij de ingang van de Natuurspeeltuin in De Bloemerd een openbaar watertappunt gerealiseerd kan worden. Daarnaast worden ook andere mogelijke locaties onderzocht. Daarvoor werden populaire wandel- en fietsroutes zoals; De Houtkamp, de Vadedo Plas, het Jaagpad langs de Oude Rijn en de Hoofdstraat ter hoogte van het Limesaquaduct genoemd.

Op dit moment zijn er in Leiderdorp nog helemaal geen openbare watertappunten. Omliggende gemeentes als Leiden, Voorschoten en Oegstgeest hebben die al wel. Raadslid Sem Overduin van de PvdA-GroenLinks-fractie hoop dat Leiderdorp weer een stukje aangenamer en schoner wordt met de watertappunten. te maken. “Het draagt bij aan een gezonder enĀ  milieuvriendelijker dorp. Uiteraard hoop ik ook, nu de temperaturen weer oplopen en het zonnetje vaker begint te schijnen, dat het eerste tappunt in de Bloemerd snel geopend kan worden.”

Wethouder Bob Vastenhoud is blij met de motie: “We zijn al stappen aan het zetten om te kijken hoe we dit kunnen waarmaken. Daar wordt ongetwijfeld binnenkort meer over bekend.”

Leiderdorp Maatschappij


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×