Bewoners van de Hoefstraat organiseerden jaren geleden ook al eens een 'langste Leidse tafel'. (Foto ter illustratie: J.P. Kranenburg)

Eerste editie 'Langste Leidse Tafel'

Wie van lang tafelen in de buitenlucht houdt, valt op 10 juni met zijn neus in de boter. Dan vindt namelijk de eerste editie van de ‘Langste Leidse Tafel’ plaats. Tijdens deze avond nemen gasten plaats aan een tweehonderdmeter lange tafel op de Hooglandse Kerkgracht, waar zij onder het genot van een driegangenbuffet kunnen genieten van optredens van Leidse studenten. De avond staat in het teken van elkaar ontmoeten en het delen van verhalen.

Het evenement wordt georganiseerd door studentenverenigingen LSV Minerva, LVVS Augustinus, SSR-Leiden, VSL Catena, ALSV Quintus, KSRV “Njord” en ALSRV Asopos de Vliet en komt voort uit het Strategisch Partnerschap dat de studentenverenigingen hebben met de gemeente Leiden, Leiden&Partners en de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV).
Doel van de avond is het versterken van de verbinding tussen de Leidse studenten en de stad”, vertelt PKvV bestuurslid Niels Zijdenbos. “Het publiek bestaat uit Leidse studenten en Leidenaren die willen aanschuiven.” Daarbij wordt volgens de organiserende verenigingen ook speciaal rekening gehouden met mensen die een drempel voelen om aan te schuiven bij dit soort evenementen. “Door middel van subsidies van de gemeente is een deel van de kaarten gratis. Die zijn bijvoorbeeld voor eenzame ouderen, mensen die het niet breed hebben en vluchtelingen”, stelt Zijdenbos. Ook internationale studenten en expats worden aangemoedigd om aan te schuiven.
Om er voor te zorgen dat niet iedereen bij zijn eigen groepje gaat zitten, worden de gasten bij de ingang ingedeeld bij verschillende tafels. Hierdoor hoopt de organisatie dat mensen die elkaar niet kennen en normaal gesproken niet in de zelfde kringen verkeren, worden aangemoedigd om met elkaar in gesprek te gaan. Naast verschillende optredens van Leidse studenten, is er ook een spelelement aan de avond toegevoegd. Door middel van verschillende stellingen, hoopt de organisatie goede gesprekken op gang te brengen.
Er zijn nog kaarten beschikbaar om deel te nemen aan deze bijzondere avond die om 17.30 uur begint en duurt tot 22.00 uur.
Leiden Maatschappij Langste Leidse Tafel


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×