(Foto: Brigit Disseldorp)

Fors meer deelnemers voor 59e A4D Voorschoten

De Norlandia Avondvierdaagse Voorschoten is dinsdagavond van start gegaan met ruim 1.350 deelnemers. “Dat zijn er fors meer dan de 1.055 van vorig jaar”, vertelt Melchior Aelmans namens de organisatie.

Dat het aantal deelnemers dit jaar hoger is dan vorig jaar heeft volgens Aelmans te maken aan het aantal scholen dat deelneemt. “Dit jaar doen er twee scholen mee die vorig jaar niet deelnamen. Ook vermoedt Aelmans dat het mooie weer dit jaar zorgt voor extra veel deelnemers. “Mensen willen weer wat doen en gaan weer naar buiten.”

Dit jaar wordt alweer de 59e editie van de Avondvierdaagse in Voorschoten gehouden. De deelnemers begonnen op veld 6 van sportvereniging Voorschoten ’97 aan hun vierdaagse wandeltocht. Sommige van hen lopen al heel lang mee. De Voorschotense Lilian wandelt dit jaar  bijvoorbeeld al voor de 36e keer mee met de A4D. “Ik probeer elk jaar mee te lopen”, vertelt ze. “Dat doe ik al sinds ik op de lagere school zat.”

De Voorschotense heeft ook een paar bijzondere edities meegemaakt. Zo werden de deelnemers een keer onderweg opgehaald omdat er onweer losbrak. “Toen liepen we in Vlietland en werd het weer zó bar en boos dat we door de organisatie werden opgehaald.”

Maatschappij Sport Voorschoten


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×