Een van de deelnemende kunstenaars bezig met de laatste loodjes (Foto's: Marcel de Groot)

Kijkdoos en wakende hondfiguren op Hooglandse Kerkgracht

Wie vanaf donderdag over de Hooglandse Kerkgracht loopt, kan daar genieten van het werk van zes jonge kunstenaars dat in opdracht van ‘Beelden in Leiden’ is gemaakt voor deze jaarlijkse openluchttentoonstelling.

Ruim twaalf jaar geleden startte een groep Leidenaren met dit project. Doel: een impuls te geven aan kunst in de openbare ruimte en het bijdragen aan de ontwikkeling van jonge kunstenaars.

Het thema van dit jaar is Playground. Een plek waar je spelenderwijs de wereld kunt ontdekken, net als in een speeltuin. Een mooie metafoor voor een openbare tentoonstelling. Een plek ook waar iedereen welkom is, en die uitnodigt tot een bezoek. Dat komt ook tot uiting in de beelden. Die zijn speels. Een kijkdoos bijvoorbeeld, maar ook kleurrijke hondfiguren trekken de aandacht van de wandelaars op de gracht.

De werken van Bas Oussoren, Susanne Khalil Yusef, Nazif Lopulissa, Eugenie Boon, Vera Gulikers en Stijn ter Braak zijn van 25 mei tot en met 6 augustus te zien op de Hooglandse Kerkgracht in Leiden.

Cultuur Leiden Beelden in Leiden 2023


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×