Verslaggever Brigitte Disseldorp nam een kijkje in de Kooi en sprak er met enkele raadsleden van de PvdA.

PvdA Leiden op wijkbezoek in De Kooi

De fractie van de PvdA Leiden wil de komende tijd elke maand op bezoek gaan in een van de Leidse wijken. Die serie bezoekjes ging afgelopen zaterdag van start bij het Huis van de Buurt in de Kooi. Daar ging de partij in gesprek met wijkbewoners over zaken die in de wijk spelen.

“Elke maand gaan we in een Leidse wijk in gesprek om actief te zoeken naar wat er leeft in onze buurten”, zegt PvdA-raadslid Esmee van Meer. “We trappen af in de Kooi en willen graag horen wat er goed gaat in de wijk, maar ook wat verbeter- en aandachtspunten zijn.”

In de Kooi hoorde de partij onder andere dat er de nodige overlast wordt veroorzaakt door zich vervelende jongeren. Maar dat is ook niet zo gek, vindt de buurt, want er is voor hen bar weinig te doen. Een jeugdhonk zou uitkomst kunnen bieden. Dat is volgens PvdA-fractievoorzitter Marc Newsome nou precies zo’n punt waar zijn fractie misschien wel iets mee kan. “Daar gaan we werk van maken in de gemeenteraad en hopen dat we een plek kunnen vinden. En natuurlijk ook dat daar dan een meerderheid voor is in de raad.”

Het volgende wijkbezoek is op 21 juni in de Mors.

Leiden Maatschappij Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×