Het Boezemcafé bestaat vijf jaar. (Video: Brigit Disseldorp en collage: Boezemcafé)

Boezemcafé viert vijfjarig bestaan

Het Boezemcafé van de Duin- en Bollenstreek en Leiden opende woensdagochtend weer zijn deuren en vierde hiermee tegelijkertijd het vijfjarig bestaan. Sinds april 2018 kunnen vrouwen uit de regio die geraakt zijn door borstkanker elkaar ieder kwartaal ontmoeten in een apart deel van Brasserie Hemels in Oegstgeest. Hier kunnen lotgenoten hun ervaringen met borstkanker en de gevolgen daarvan met elkaar delen en tips uitwisselen, zegt initiatiefnemer Jacqueline Eenens.

Het Boezemcafé is een vrijwilligersinitiatief waar vrouwen die geraakt zijn door borstkanker, elkaar kunnen ontmoeten. Of je nu nog behandeld wordt voor borstkanker of dit al langer geleden is: iedereen is van harte welkom. Ieder kwartaal kunnen vrouwen binnenlopen in het Boezemcafé en lotgenoten ontmoeten die aan een half woord genoeg hebben. De diagnose borstkanker, de behandelingen en de periode daarna brengen veel onzekerheden en vragen met zich mee.

Het Boezemcafé is er om ervaringen met elkaar te delen, tips uit te wisselen en elkaar te helpen met raad of daad. Regelmatig schuift een professional aan uit de borstkankerzorg om wat meer informatie te geven.

 

 

Leiden Maatschappij Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×