Sven Spaargaren. (Foto: Chris de Waard)

VVD Aalsmeer-Kudelstaart draagt Sven Spaargaren voor als wethouder

De VVD-fractie in Aalsmeer draagt Sven Spaargaren voor als opvolger van de opgestapte wethouder Robert van Rijn. Spaargaren was tot aan de verkiezingen in maart 2022 fractievoorzitter van de VVD in Oegstgeest.

De VVD Oegstgeest had Spaargaren voor de gemeenteraadsverkiezingen op een onverkiesbare plek gezet. Door een voorkeurstemmenactie werd hij alsnog in de raad gekozen. Toen bleek dat de overige fractieleden niet met hem verder wilden, werd hij uiteindelijk uit de fractie gezet en ging als ‘onafhankelijk VVD-raadslid’ verder onder de naam Fractie Spaargaren.

Spaargaren heeft een financiële achtergrond en werkte vele jaren bij Rabobank Nederland. Momenteel is hij vermogensadviseur bij zijn eigen bedrijf Spaargaren & Sommer Vermogensadvies.

Spaargaren is sinds 2010 actief in de politiek in Oegstgeest. Als gemeenteraadslid en commissielid voerde hij het woord over financiën, economie, grondexploitaties, sport en veiligheid. Sinds 2022 is hij lid van de VVD partijcommissie Financiën van de Tweede Kamer.

De portefeuille van Spaargaren als wethouder namens de VVD Aalsmeer bestaat onder meer uit financiën, economie, werkgelegenheid, recreatie & toerisme en Greenport en Green Park. Fractievoorzitter Dirk van der Zwaag is verheugd met de kandidatuur van Spaargaren. “Ik heb Sven leren kennen als een integer persoon met kennis van zaken. Iemand die collegiaal is en verbinding zoekt. Met zijn deskundigheid zijn wij overtuigd dat hij een waardevolle bijdrage zal leveren aan Aalsmeer en haar inwoners.”

Op 29 juni stemt de gemeenteraad over de aanstelling van Sven Spaargaren als lid van het college van burgemeester en wethouders.

Oegstgeest Politiek


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×