Begin juli worden de Leise Rembrandt Dagen weer georganiseerd. (Foto: Chris de Waard)

Organisatie Leidse Rembrandt Dagen nog op zoek naar helpende handjes

In het weekend van 8 en 9 juli worden de Leidse Rembrandt Dagen weer georganiseerd. Het historische centrum krijgt die dagen de sfeer van de tijd waarin de beroemde Leidse schilder hier opgroeide terug, maar daarvoor moet tegen die tijd wel het nodige gebeuren. De straten terugbrengen naar de 17e-eeuwse sfeer bijvoorbeeld.

Andere werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het klaarzetten van de rekwisieten voor de vierhonderd acteurs en figuranten. Ook het verkeer weghouden uit de straten of helpen bij de catering of de barbecue voor alle medewerkers zijn nog klussen waar hulp welkom is. Er zijn ook nog chauffeurs nodig. Wie zich niet wil verkleden, maar het wel leuk vindt om te helpen, kan zich nog aanmelden om te komen helpen bij het mogelijk maken van het grote straattheater.

“Kortom, je kunt helpen zonder jezelf te hoeven verkleden en je bent toch onderdeel van dit mooie evenement”, zegt organisator Tjeerd Scheffer. “Ik hou zelf ook niet zo van verkleedpartijen, maar anderen helpen om zo’n groot theater mogelijk te maken, vind ik weer wel leuk.”

De Leidse Rembrandt Dagen worden gehouden op 8 en 9 juli van 12.00 tot 17.00 uur. Wie wil komen helpen, kan mailen naar info@leidserembrandtdagen.nl. Bellen kan ook op maandag, dinsdag of donderdag naar 071-5144461. Aanstaande zaterdag is er van 14.00 tot 16.00 uur een bijeenkomst in de J.C. De Rijpstraat 20 in Leiden waar belangstellenden ook heen kunnen komen.

Cultuur Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×