Marie Maanlicht
Marie Maanlicht. (Foto: PR)

Fusie van jazz en kleinkunst: Marie Maanlicht

Marie Maanlicht presenteert een fusie van jazz en kleinkunst. Onlangs behaalde ze de halve finale van het Utrechts Kleinkunst Festival en binnenkort is ze twee keer te zien in Leiden.

Marit – dat is haar werkelijke naam – begon al op jonge leeftijd met muziek en heeft altijd fascinatie gehad voor oude jazzzangeressen. Ze speelde lange tijd hobo, voornamelijk klassieke muziek. Ook heeft ze in een band gespeeld, en tien jaar geleden begon haar eigen muzikale avontuur. Sindsdien heeft ze zich ook toegelegd op het schrijven van liedjes.

Genre
De naam Marie Maanlicht is geïnspireerd door de vele bezongen nachten in de jazzmuziek. Het is een knipoog naar alles wat haar ’s nachts wakker houdt en naar haar eigen liedjes. Jazzclubs komen pas tot leven als de nacht valt, en Marie Maanlicht wil met haar muziek die nachtelijke sfeer tot leven brengen. Haar nummers beschrijft ze als jazzy kleinkunstliedjes. Hoewel de tekst een kleinkunstachtige sfeer ademt, is de invloed van jazz duidelijk hoorbaar.

Liedjesprogramma
Haar voorstelling Liedjes die het daglicht niet verdragen, is geïnspireerd door de kleine problemen van het moderne leven waar mensen ’s nachts wakker van kunnen liggen. Het behandelt onderwerpen zoals de angst voor de ‘jazzpolitie’- een metafoor voor onze innerlijke criticus.

Op 1 juni 2023 kun je Marie Maanlicht zien bij Club 3voor12 Leiden in Gebr. de Nobel (entree is gratis), en op 3 juni is ze te zien tijdens de Museumnacht in het Ars Aemula Naturae in Leiden.

Robbert Beurse in gesprek met Marie Maanlicht.

 

Cultuur Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×